23.9.2019

Opi hyödyntämään oppimisanalytiikkaa verkkokursseillasi!

Joko sinä hyödynnät oppimisanalytiikkaa omilla verkko-opintojaksoillasi? Jos et vielä, niin nyt on oiva mahdollisuus päästä syventymään oppimisanalytiikkaan. Lokakuussa 2019 avataan kevään toteutuksen pohjalta paranneltu Oppimisanalytiikan perusteet -cMOOC. Tervetuloa mukaan!

Oppimisanalytiikan perusteet -verkkokurssi toteutetaan jo toistamiseen tänä vuonna, 1.10.–31.12.2019 -aikavälillä. Itsenäiseen työskentelyyn perustuvan kurssin avulla voit ottaa oppimisanalytiikkaa käyttöön omilla opintojaksoillasi.

"Oppimisanalytiikka helpottaa opiskelijoiden etenemisen seuraamista verkko-opintojaksoilla ja toimii myös hyvänä palautteena opettajalle esimerkiksi omien opetusmateriaalien toimivuudesta" -kertoo Sami Suhonen Tampereen ammattikorkeakoulusta, joka on yksi kurssin suunnittelijoista.

Kurssin suoritettuasi:

  • Tiedät, mitä oppimisanalytiikalla tarkoitetaan ja mikä on sen tavoite.
  • Tunnet tietosuojan asettamat vaatimukset oppimisanalytiikan käytölle.
  • Ymmärrät yleisellä tasolla oppimisalustojen ja oppimisympäristöjen tuottamaa dataa.
  • Osaat suunnitella oppimisanalytiikan käyttöä opetuksessasi eettisesti kestävällä ja pedagogisesti mielekkäällä tavalla.

Kenelle?

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti korkeakoulujen henkilöstölle (sekä opetus- että muu henkilöstö). Kurssille voivat osallistua myös muiden organisaatioiden koulutus- ja henkilöstön kehittämistehtävissä toimivat henkilöt. Osallistuminen vaatii kuitenkin HAKA-tunnuksen.

HUOM! Erillistä ilmoittautumista ei ole.

Toteutustapa

Oppimisanalytiikan perusteet -cMOOC koostuu itseopiskelumateriaalista. Kurssilla voi vapaasti edetä omaan tahtiin ja omassa järjestyksessä. Ennakkotietoja tai omaa verkko-opintojaksoa ei tarvita.

MOOC tarkoittaa kaikille avointa ja maksutonta verkkokurssia. C-kirjain MOOCin edessä viittaa taas yhteiseen tiedon rakenteluun ja jaettuun asiantuntijuuteen eli käytännössä kurssin eri osioiden keskustelualueilla osallistujat pääsevät jakamaan tietoa ja ajatuksia toisilleen.

Eteneminen kurssilla

Kurssin suorittamisesta ei suoraan jaeta opintopisteitä.

Kirjautuminen

Kirjaudu kurssille näin:

  1. Kurssin oppimisympäristö Digma (Moodle) aukeaa 1.10.
  2. Suora osoite Digmaa: https://moodle.amk.fi/course/view.php?id=195 
  3. Kirjaudu sisään hakatunnuksillasi
  4. Rekisteröidy eli lisää itsesi kurssialueelle Oppimisanalytiikan perusteet
  5. Kurssiavain: mooc2019

Kokemuksia Oppimisanalytiikan perusteet -cMOOCista

Matti Mäkelä, Seinäjoen ammattikorkeakoulun digipedagoginen suunnittelija koki Oppimisanalytiikan perusteet -kurssin erittäin hyödyllisenä oman työnsä kannalta.

- Paras paikka saada suomenkielistä materiaalia oppimisanalytiikasta on ehdottomasti eAMK:n Oppimisanalytiikan cMOOC -kurssi, Mäkelä kommentoi.

Voit katsoa videon myös täältä »

Jaa

Takaisin