5.3.2019

#eAMKmaailmalla: Online Educa Berlin 2018

Joulukuussa 2018 Online Educa Berlin -konferensissa puhututtivat botit, tekoäly ja oppimisanalytiikan hyödyntäminen. Lisäksi virtuaalivaihto ja kansainvälinen yhteistyö verkon kautta olivat vahvasti esillä. eAMK:sta Sanna Simola osallistui tapahtumaan ja pääsi myös mukaan paneelikeskusteluun kertomaan eAMK:sta ja CampusOnlinesta.

Online Educa Berlin (OEB) on jokavuotinen, globaali, monialainen teknologiatuetun oppimisen ja koulutuksen konferenssi ja messutapahtuma. Joulukuussa 2018 Berliiniin kokoontui yli 2500 aiheesta kiinnostunutta henkilöä, 70 eri maasta.

eAMK esillä Online Educa Berlin -konferensissa

Olen osallistunut OEB-konferenssiin aiemminkin, vuonna 2015, ja syksyllä 2018 tapahtuman järjestäjät ottivat minuun puhelimitse yhteyttä haluten markkinoida konferenssia. Koska olen aiemmin ollut osallistujana konferenssissa, sain hyvä tilaisuuden ehdottaa eAMK-hankkeen esiintuomista tapahtumaan. Järjestäjät kiinnostuivat aiheesta, ja näin saimme hankkeemme mukaan konferenssi-ohjelmaan.

Alla on kuva paneelikeskustelusta, johon osallistuin ja jossa kerroin suomalaisten ammattikorkeakoulujen yhteistyöstä, eAMK:sta ja CampusOnline.fi –portaalista. Keskustelua johdatti Gilly Salmon, jonka luomat verkkopedagogiset mallit ovat käytössä monissa digipedagogisissa koulutuksissa Suomessakin. Paneeli oli 6.12.2018, joten hankkeemme edusti itsenäisyyspäivänä hyvin Suomea maailmalla.

Paneelikeskustelun otsikon Futures for Collaborative Partnerships in Higher Education on jo meillä Suomessa nykytilannetta. eAMK-hanke ja hankkeen aikaansaama CampusOnline.fi –portaali oli konkreettinen esimerkki korkeakoulujen yhteistyöstä.

Tanskalainen Per Bergfors kertoi kauppakorkeakoulun ja yrityksen yhteistyökuvioista. Oliver Janoschka kertoi, miten Saksassa korkeakoulutuksen digitalisaatio etenee korkeakoulujen verkostossa. Paneelin jälkeen voidaan todeta, että Suomessa on verrattain helppo tehdä yhteistyötä korkeakoulujen välillä verrattuna esimerkiksi Saksaan, joka on 16 osavaltiosta muodostuva liittovaltio.

Paneelin lisäksi osallistuin vielä yhdessä Marjo Joshin kanssa, joka on myös aktiivinen toimija eAMK-hankkeessa, ao. työpajoihin ja seminaariesityksiin. Linkit johdattavat OEB-esityksiin.

Mielenkiintoisimmat teemat konferenssissa olivat botit ja tekoäly sekä oppimisanalytiikan hyödyntäminen. Lisäksi virtuaalivaihto ja kansainvälinen yhteistyö verkon kautta näkyivät konferenssin ohjelmassa. Nämä ovat tällä hetkellä voimakkaasti pinnalla olevia asioita opetusteknologian alalla ja kiinnostavat meitä verkkoa hyödyntäviä opettajia.

BOTS

Mitä botit ovat? – Katso määritelmä täältä: http://www.tsk.fi/tepa/fi/haku/bot

Vaikutuimme BOTS-aiheisesta esityksestä siinä määrin, että kutsuimme videolla esiintyvän Silvia Nazareth Prieto Prebosten Madridista (Universidad a Distancia de Madrid, www.udima.es) kertomaan meille lisää botien maailmasta eAMK:n seminaariin, joka järjestetään 16.5.2019.

AI TEKOÄLY

Konferenssissa puhuneiden Breden ja Clarkin ajatuksia tekoälystä:

Anita Schjoll Brede: https://oeb.global/oeb-insights/when-we-say-artificial-intelligence-that-understands-science-what-do-we-really-mean/

Donald Clark: https://oeb.global/oeb-insights/learning-designers-will-have-to-adapt-or-die-here-are-10-ways-they-need-to-adapt-to-ai/

Virtual Exchange

CampusOnlinen kansainvälistäminen on myös yksi tulevaisuuden tavoite portaalin osalta. Berliinissä oli myös esillä inspiroiva esitys virtuaalivaihdosta. Koska verkon avulla pääsemme toteuttamaan kansainvälisyyttä helposti ja ekologisesti, on tämä mahdollisuus, johon meidän tulisi tarttua seuraavaksi.

Myös virtuaalisesti voi suorittaa opiskelijavaihdon, ks. alla:

 

Teksti: Sanna Simola, Turku AMK, eAMK Teema 1

Jaa

Takaisin